Днес увеличението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, ще

...
Днес увеличението на облачността ще обхване по-голямата част от страната, ще
Коментари Харесай

Температурите падат на фона на идващия дъжд и гръмотевици

Днес нарастването на облачността ще обхване по-голямата част от страната, ще е предимно купесто-дъждовна, с превалявания от дъжд и гръмотевици. Има и условия и за местни интензивни количества и градушки. В крайните източни региони през по-голямата част от деня ще е най-вече слънчево. Вятърът ще е до сдържан от запад-северозапад, в източните региони от изток-югоизток. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°, в София към 17°. Атмосферното налягане е близо до междинното за месеца, вечерта ще стартира да се покачва.

Над Черноморието ще е най-вече слънчево, след обяд с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са сред 15° и 17°. Температурата на морската вода е 11-14°. Вълнението на морето ще е към 2 бала.

Над планините облачността ще е забележителна, с превалявания от дъжд , на доста места съпроводен с гръмотевици, над 2000 метра – преваляванията ща са от сняг. Ще духа до сдържан северозападен, по-високите и открити елементи югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 6°. 
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предизвестие от първа степен - жълт код, за интензивни валежи и гръмотевици в 12 области от страната. Това се показва в картата с рисковите метеорологични феномени, оповестена в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
В петък северозападният вятър в цялата страна ще се смени със север-североизточен, до сдържан и с него понижението на температурите ще продължи. В петък и събота заран ще има разкъсвания и понижения на облачността, през първия ден преваляванията ще са на обособени места, основно в планинските региони в следобедните часове, през втория - тук-там в Западна България. Ще бъде малко по-хладно от нормалното за края на април.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР